Kontokredit för företag

Det kan finnas en mängd olika anledningar till varför du vill ansöka om en kontokredit för ditt företag. Kanske vill du ha ett jämnt kassaflöde, en trygg ekonomisk buffert eller en flexibel kredit att använda vid till exempel oväntade inköp eller utgifter. Oavsett vad din anledning är för att ansöka om en kontokredit för företag så är det en relativ enkel och snabb ansökningsprocess och detta lån betalar du inte för i onödan.

En kontokredit för företag är mycket bra att ha, oavsett om du har ett större eller mindre företag. Denna typ av lån har nämligen en riktigt stor fördel jämfört med andra lån. Fördelen är att du endast betalar ränta på den delen av lånet som du utnyttjar, vilket gör att du inte behöver betala ränta på extra belopp utöver det du faktiskt använder. På så sätt blir det enklare att ha lånet som en ekonomisk buffert som alltid är redo istället.

Oavsett om du är ute efter en buffert för likviditetssvängningar eller om du vill kunna köpa in en ny maskin så är en kontokredit ett bra val.

BÄST KONTOKREDIT FÖR FÖRETAG

OPR Företagslån
5/5

OPR Företagslån Flex erbjuder ditt företag en kredit från 20 000 till 200 000 kronor med flexibel återbetalning. Krediten är avgiftsfri att ha liggandes och kostar dig ingenting förens du använder den.

Detta är en kontokredit

En kontokredit för företag fungerar ungefär på samma sätt som om du hade haft ett kreditkort för ditt företag. En skillnad är dock att med ett kreditkort så köper du först och betalar sedan din räkning i slutet av månaden. Med en kontokredit för företag så har du redan pengarna tillgängliga och betalar sedan av de pengar du använder plus ränta under de kommande månaderna. På så sätt kan du utnyttja ett större belopp som du direkt har tillgängligt och slipper oroa dig för att betala av hela beloppet på en enda gång i slutet av månaden. På många sätt fungerar en kontokredit som en kombination av ett företagskort och ett företagslån.

En kontokredit är helt enkelt mer flexibelt och därmed mer fördelaktigt för företagare som kan få oväntade utgifter på höga belopp.

[index_menu]

Återbetalningstidens längd varierar beroende på hur stort belopp du har utnyttjat. Vid återbetalningen betalar du tillbaka lånet plus ränta. Du betalar endast ränta på den del av lånebeloppet som du har utnyttjat. Ju högre belopp du har plockat ut och använt, desto längre blir alltså återbetalningstiden. Ett högre belopp och en längre återbetalningstid ger ett dyrare lån då det blir fler månader att betala ränta under.

Du kan enkelt ansöka om en kontokredit för företag på de respektive långivarnas hemsidor. Såväl större banker som mindre långivare erbjuder kontokrediter för företagare. Genom att ansöka online med ett elektroniskt ID så går såväl låneansökningen som behandlingen av denna snabbt. Ofta kan du få pengarna utbetalda redan samma dag eller inom ett par dagar när ditt företag ansöker om en kontokredit.

Grundkrav för att låna en kontokredit

De grundkrav som krävs för att du ska kunna få låna en kontokredit för företag varierar mellan olika långivare. Det vanligaste kravet är dock att det är du som företagsägare, styrelsemedlem eller suppleant som måste skicka in ansökan. Du måste helt enkelt ha en ledande roll i företaget som är registrerad.

Använd ett BankID för att få en effektiv ansökningsprocess. Vissa långivare har krav på att ditt företag ska ha varit registrerat och aktivt i x antal månader samt ha en viss årlig omsättning. Detta varierar dock beroende på vilken långivare du kollar hos. Ett grundkrav är dock att ditt företag måste vara aktivt samt registrerat i Sverige. Såväl enskilda företag som handelsbolag och aktiebolag kan ansöka om en kontokredit för företag.

För mindre, nystartade företag kan det ofta vara enklare att ansöka om en kontokredit för företag hos en mindre långivare. Chansen att få den godkänd är nämligen större än om man hade ansökt om ett lån hos en av de större bankerna.

Fördelar med kontokredit för företag

Det finns en mängd fördelar med att ansöka om en kontokredit för företag. Med en kontokredit kan du till exempel stärka ditt företags likviditet genom att kortsiktigt låna pengar. Du kan även använda kontokrediten för att få ett jämnt kassaflöde.

Oavsett vilken anledning du har till att ansöka om en kontokredit så är alla anledningar giltiga. De flesta långivare ber inte om någon säkerhet eller frågar om vad du ska använda pengarna till. Då du endast betalar ränta på de pengar som du faktiskt utnyttjar av din kredit så kan den fungera utmärkt som en ekonomisk buffert. Då vet du att du alltid har pengar att tillgå om du skulle få en oväntad ekonomisk utgift eller en räkning som är större än förväntat. Många företag väljer att ansöka om en kontokredit just för att ha en ekonomisk buffert.

Då krediten är mycket flexibel så kan du få stor användning för den. Så snart du har återbetalat hela beloppet så finns det fortfarande kvar att utnyttja en gång till. Att alltid ha tillgång till likvida medel och alltid veta att du kan betala företagets fakturor är en extra trygghet för dig som vill ta nästa steg för ditt företag och växa.

Det kan företaget använda kontokrediten till

När du ansöker om en kontokredit för företag är den stora frågan vad du kan och vad du får använda pengarna till. När det gäller en kontokredit för företag så får du oftast använda pengarna till alla möjliga utgifter, det finns nämligen inga strikta regler för detta. Den enda regeln är att pengarna ska användas för just företagets ekonomi.

Oftast måste företaget varken uppge någon säkerhet för pengarna eller meddela vad de ska användas till. Det är därför en kontokredit för företag fungerar utmärkt som en ekonomisk buffert då de kan användas till valfria ändamål.

Många företag har naturliga svängningar mellan årstider, säsonger och mellan olika månader. Vissa månader har större inkomster samtidigt som alla månader har löpande utgifter. Du kan därför använda en kontokredit för att kortsiktigt täcka företagets ekonomiska behov. Du kan helt enkelt använda detta kortfristiga lån för att jämna ut svängningarna i ekonomin under årets gång. På så sätt får du större rörelsekapital och du kan sedan återbetala det använda beloppet när ditt företag får större inkomster under de bra månaderna.

En kontokredit kan till exempel användas som rörelsekapital när du behöver fylla på lagret inför högtider såsom julen eller för att täcka allt från löner till nya maskiner. Det finns helt enkelt inget gräns för vad du kan använda det lånade beloppet till.

VI REKOMMENDERAR

Qred
4.5/5

Våra företagslån fungerar som en prenumeration utan bindningstid, där du när som helst kan betala tillbaka hela lånet, utan extra kostnader. 

VI REKOMMENDERAR

Mynt
4.2/5

Mynt hjälper företag som vill växa sin verksamhet eller behöver tillfällig likviditet. Mynts tjänst är automatiserad för att göra processen enkel och ge kontroll till dig som företagare.

VI REKOMMENDERAR

Capcito
4/5

Capcito gör det enkelt för dig att stärka kassan. Ditt företag får ett lånelöfte med belopp och pris på 1 minut, baserat på aktuell försäljning. 

Så ansöker du om en kontokredit för företag

Det är enkelt att ansöka om en kontokredit för företag. Det enklaste sättet är att använda ditt BankID och skicka in ansökningen online på långivarens hemsida. På så sätt kommer den direkt in till företaget och kan därmed behandlas omedelbart.

Många långivare återkommer med ett svar redan inom en timme, eller i alla fall redan samma dag. På så sätt så drar inte ansökan ut på tiden.

När du ansöker om lånet får du uppge hur mycket pengar du ska låna samt personlig information om dig och ditt företag. Långivaren tar sedan ut en kreditupplysning för att säkerställa att företaget har en god ekonomisk hälsa och klarar av att återbetala lånet i tid.

Vissa långivare använder sig av UC, Upplysningscentralen, för att begära ut en kreditupplysning. Det finns dock andra som använder sig av Creditsafe eller Bisnode, något som ofta är ett bättre alternativ för dig som företagare.

Här kan du låna pengar

Det finns en rad olika banker och långivare som du kan ansöka om en kontokredit för företag hos. Många vill ha extra rörelsekredit för företaget för att få en tryggare grund att stå på.

Du väljer själv om du vill låna hos en större svensk bank eller om du vill låna hos en mindre långivare. Båda valmöjligheterna har både fördelar och nackdelar och allt handlar om din personliga preferens.

Det kan vara svårare för företag att få låna hos större banker och dessutom kan det krävas såväl besök på banken som mycket pappersarbete. Många banker kräver dessutom mer bevis på ditt företags ekonomiska hälsa och en säkerhet för pengarna. Mindre långivare däremot är mycket snabba på att behandla din digitala ansökan och kan betala ut pengarna väldigt fort.

Om du väljer att använda en låneförmedlare för att ansöka om en kontokredit för företag så blir ansökningsprocessen enklare och du kan snabbt få en bra överblick över en mängd olika långivare och låneerbjudanden. Du får dock en registrering hos UC, något som kan vara både en fördel och en nackdel. Det är en fördel då du endast får en UC för en mängd olika potentiella låneerbjudanden, men en nackdel då det kan påverka kreditvärdigheten att få en registrering hos UC.

Få att hitta det bästa låneerbjudandet gäller det att jämföra många långivare och deras erbjudanden, lånebelopp, räntor, avgifter och andra lånevillkor. Räntan är alltid individuell så därför är det bra att ta in låneerbjudanden från flera långivare för att hitta den lägsta räntan.

Kontokredit för företag utan UC

När du ansöker om en kontokredit för företag är så finns det en rad olika banker och långivare du kan vända dig till. Oavsett vem du väljer att låna hos är det viktigt att jämföra de olika lånekraven och räntorna för att du ska få ett så förmånligt och billigt lån som möjligt.

Något annat som är bra att kika lite extra på är möjligheten att ansöka om en kontokredit utan UC. När du ansöker om en kontokredit hos en långivare som använder sig av UC, Upplysningscentralen, så får du hamnar du i deras register. Det är dåligt då det kan äventyra kreditvärdigheten och göra det svårare i framtiden att få fler lån. Se därför till att låna hos en långivare som inte använder UC, utan som istället tar sina kreditupplysningar från Creditsafe eller Bisnode.

Vad kostar en kontokredit för företag?

Hur mycket en kontokredit kostar för ditt företag beror på vilken långivare du lånar oss. En kontokredit för företag kan nämligen ha en mängd olika avgifter utöver den ränta som månatligen måste betalas. Antalet avgifter och deras storlek varierar dock mellan olika långivare och därför är det viktigt att jämföra innan du ansöker om ett lån. Detta gäller speciellt för dig som vill ha ett så billigt lån som möjligt.

De avgifter som kan tillkomma till en kontokredit för företag är bland annat startavgift, uppläggningsavgift, årsavgift och uttagsavgift. Vissa långivare använder alla dessa avgifter medan andra inte har någon och även beloppens storlekar varierar.

Ju färre avgifter du behöver betala för kontokrediten och ju lägre ränta du har, desto billigare kommer lånet att bli. Det blir extra viktigt ju länge tid du använder lånet.

Vem passar en kontokredit för?

En kontokredit för företag passar företag av alla storlekar, såväl mindre nystartade företag som större koncerner. Allt handlar om att anpassa beloppet på krediten så att den kan användas för att täcka oväntade utgifter eller för likvida medel.

En kontokredit passar alla som vill ha en extra ekonomisk buffert för att jämna ut inkomster, betala ut löner eller betala oväntade utgifter om till exempel en viktig maskin går sönder.

En kontokredit är ett bra val för de flesta. Som företagare har man alltid pengar att tillgå, samtidigt som man inte måste betala för lånet förrän det faktiskt har använts. Det är en bekväm, enkel och trygg lösning för företagare som behöver mer pengar att röra sig med, speciellt för företag som är mycket säsongsbundna gällande inkomster. Det är helt enkelt inte alltid som ett företags inkomster och utgifter håller samma takt, vilket en kontokredit kan jämna ut.

Såväl nystartade som gamla företag kan ansöka om ett lån hos långivare och snabbt få ett svar på ansökan.

Expandera ditt företag med en kontokredit

Du som företagare kan använda en kontokredit för att få en extra skjuts för att kunna expandera ditt företag. Med lånet kan du köpa in de inventarier, de produkter, maskiner eller hyra de anställda som krävs för att du snabbt ska kunna ta dig upp till nästa nivå i företaget.

Att växa på marknaden och expandera sitt företag kan ta flera år. Med ett lån kan man dock snabba på expanderingsfasen och snabbt etablera sig. Därför är en kontokredit bra, då du endast betalar ränta på den del av lånet som du utnyttjar för att växa ditt företag.

Investera företagets pengar

Som företagare bör du även överväga att investera pengar, alltså investera företagets pengar. Finns det pengar över inom verksamheten kan du få dem att växa med välplacerade investeringar, antingen i små startups som söker investerare eller på mer traditionella sätt. Med en bra strategi, mycket planering och lite tur kan man få sitt företags pengar att växa och på så sätt undvika behovet för att ansöka om kontokredit.

Vi råder dig att använda en ekonomisk rådgivare i fall du inte investerat tidigare. Och som alltid ska du inte investera mer pengar än du har råd att förlora.

[index_menu]

Låneguider

Vi arbetar aktivt för att förmedla lån och kontokrediter till lägst kostnad. Med vårt verktyg kan du snabbt få en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för kontokrediten. Välj enkelt den kategori och det lån som passar just ditt behov bäst.