Kontokredit utan UC

En kontokredit är som ett kontokort, fast utan själva kortet. Med en kontokredit får du ett mycket flexibelt lån som du själv kan styra över både när det gäller det belopp du använder och den kostnad du betalar för lånet. En kontokredit är bra att ha för att få ett större ekonomiskt utrymme och en ekonomisk buffert. Du kan ansöka om en kontokredit oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte. Det finns nämligen en möjlighet att låna en kontokredit utan UC och därmed så står inte din ekonomiska bakgrund i vägen för din framtida ekonomiska säkerhet.

Att ansöka om en kontokredit utan UC innebär att du ansöker om att få låna pengar utan att långivaren tar en kreditupplysning från UC, alltså Upplysningscentralen. Det är något de flesta vill undvika då varje kreditupplysning sänker din kreditvärdighet, samtidigt som du då hamnar i UC:s register. Detta är ett register som bland annat de flesta svenska storbanker använder sig av, vilket då kan bli en nackdel för dig om du till exempel vill ansöka om ett bostadslån.

Du kan dock ansöka om en kontokredit utan UC och få ett flexibelt lån utan att det påverkar din framtida ekonomi eller kreditvärdighet.

MÅNADENS KONTOKREDIT

Northmill Bank
5/5

Med en kreditgräns upp till 45 000 kronor kan Northmills kontokredit användas som en flexibel buffert, där du endast lånar det du behöver och bara betalar för det du utnyttjar.

Bäst kontokrediter utan UC

Ansöka om en kontokredit

Att ansöka om en kontokredit är ett bra val för dig som vill ha ett flexibelt lån utan UC. Många använder denna typ av lån som ekonomisk buffert för att alltid ha pengar redo om de skulle dyka upp oväntade utgifter. Du bestämmer dock helt själv vad du vill använda dina lånade pengar till då de flesta långivare inte kräver någon säkerhet för ditt lån.

Hos många långivare kan du ansöka om en kontokredit utan UC på belopp mellan 5 000 kr och 50 000 kr. Lånebeloppen varierar dock mellan de olika långivarna. Det gör även de olika lånevillkoren och räntekostnaderna så det är alltid bra att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig för vem du vill låna hos.

[index_menu]

En kontokredit blir utbetald till ett konto hos långivaren. Sedan bestämmer du själv när och hur mycket av de lånade pengarna du vill ta ut för att använda. Du betalar ingenting för lånet medan pengarna fortfarande finns hos långivaren. Det är först när du begär ett uttag och använder pengarna som du får börja betala ränta för dem. Du kan alltså styra över hur mycket ränta du betalar genom att inte använda mer pengar än nödvändigt.

På grund av allt detta är även återbetalningstiden flexibel. Du återbetalar först på lånet när du använder det och du får återbetala en minimisumma eller en viss procent av det utnyttjade beloppet varje månad.

Ansök om en kontokredit utan UC

Du kan enkelt ansöka om en kontokredit utan UC genom att skicka in en digital ansökan på de respektive långivarnas hemsidor. Genom att signera din ansökan med ditt BankID eller mobila BankID så går ansökningen mycket snabbt. Oftast får du svar redan samma dag och pengarna blir snabbt tillgängliga. Att låna en kontokredit utan UC är snabbt, enkelt och flexibelt.

Enkelt att låna en kontokredit utan UC

Det är riktigt populärt att ansöka om en kontokredit utan UC. UC står för Upplysningscentralen, och det är alltså detta företag som man ofta vill undvika när man ansöker om ett lån.

UC är Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag och de ger ut kreditupplysningar på privatpersoner när företag ansöker om att få en. De lämnar då ut information om din ekonomiska situation och de registrerar även alla ansökningar som kommit in. Alla som ber om en UC på dig kan alltså se hur många gånger tidigare du har fått en registrering hos UC och varför du har fått en registrering.

Allt från klädbutiker online där du vill betala med faktura till banker och hyresbolag där du ansöker om att få hyra en lägenhet begär ofta ut en kreditupplysning från UC.

För att du ska ha en hög kreditvärdighet och få det där banklånet eller den där hyreslägenheten som du är ute efter är det viktigt att ha få eller inga registreringar hos UC. Det är därför du bör ansöka om en kontokredit utan UC, alltså hos en långivare som använder ett annat företag för kreditupplysningen än just UC. Många långivare använder sig istället av Bisnode och Creditsafe och dessa sparar ingen information om tidigare kreditupplysningar.

Det finns många långivare att välja mellan som erbjuder dig att låna en kontokredit utan UC. Då detta är ett eftertraktat alternativ så brukar de flesta marknadsföra denna tjänst.

VI REKOMMENDERAR

Northmill Bank
5/5

Med en kreditgräns upp till 45 000 kronor kan Northmills kontokredit användas som en flexibel buffert, där du endast lånar det du behöver och bara betalar för det du utnyttjar.

VI REKOMMENDERAR

Ferratum
4/5

Med Ferratums kontokredit får du en flexibel kredit upp till 40 000 kr. Ansök och få svar direkt på skärmen, med direktutbetalning efter beviljad ansökan.

Låna en kontokredit med betalningsupplysning

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar kan du ofta ansöka om en kontokredit utan UC. Även Bisnode och Creditsafe visar om du har någon betalningsanmärkning när de skickar ut sina kreditupplysningar. Det finns dock många långivare som erbjuder en kontokredit utan UC trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. På så sätt kan även du som har haft en trasslig ekonomisk bakgrund ansöka om denna typ av lån.

Vissa långivare vill att din senaste betalningsanmärkning ska vara minst sex månader gammal för att du ska få låna en kontokredit utan UC. Andra bryr sig inte om hur gamla dina anmärkningar är utan lånar ändå ut pengar.

Därför tar företag en kreditupplysning

De allra flesta långivare begär ut en kreditupplysning när du ansöker om att få låna en kontokredit, detta oavsett om du lånar en kontokredit utan UC eller inte. Såväl UC som Creditsafe och Bisnode ger ut kreditupplysningar. Den stora skillnaden mellan dessa tre är dock att UC registrerar alla kreditupplysningar som de lämnat ut, inklusive vem de har skickat den till. Det kan ge dig problem i framtiden då din kreditvärdighet sjunker ju fler registreringar hos UC du har.

Det finns en god anledning till varför långivare begär ut en kreditupplysning på alla som ansöker om en kontokredit. Anledningen är att skydda såväl långivaren som låntagaren. Långivaren vill säkerställa att du har en tillräckligt god ekonomi för att kunna återbetala det lånade beloppet i tid, och hit räknas såväl lånebeloppet som räntan. De vill dessutom säkerställa att du har en god ekonomisk hälsa och att det lånade beloppet inte kommer att ställa till det för dig i framtiden. En kreditupplysning är därför positiv för båda parter, men för dig som låntagare är det allra bäst om den inte tas från UC.

En kreditupplysning visar bland annat ditt registrerade skuldsaldo, din taxerade årsinkomst för de senaste tre åren, de lån och krediter du har samt eventuella betalningsanmärkningar. Den visar även om du äger några fastigheter eller fordon.

Om du ansöker om en kontokredit hos en låneförmedlare så tas kreditupplysningen oftast från UC. Trots att du ofta kan få ett låneerbjudande från 10-20 olika långivare så får du dock endast en registrering hos UC. Så att ansöka hos en låneförmedlare kan vara positivt då du endast får en UC samt att ansökan går snabbt, men även negativt då du som sagt får en registrering.

Fördelar med Creditsafe och Bisnode

Att ansöka om en kontokredit utan UC är mycket populärt och det är en tjänst som de flesta långivare håller utkik efter när de vill ansöka om denna typ av lån. Det finns nämligen många fördelar med att ansöka om en kontokredit utan UC.

En av fördelarna med att ansöka om en kontokredit utan UC är att du inte hamnar i UC:s register och därmed kan inte framtida hyresvärdar, banker och långivare se att du tidigare har ansökt om en kontokredit. Du kommer alltså att behålla din goda kreditvärdighet och därmed kan du enklare få såväl ett bostadslån som en hyreslägenhet och andra viktiga fördelar i framtiden. Ju bättre kreditvärdighet du har desto mer pengar kan du låna. Att låna utan UC kan helt enkelt ses som ett sätt att säkra din framtid.

När du vill förbättra din kreditvärdighet spelar det ingen roll om långivaren använder sig utav Creditsafe eller Bisnode. Båda dessa är bra alternativ då de inte registrerar långivarens begära kreditupplysning. Det viktiga är att undvika just UC.

Såväl Creditsafe som Bisnode är kreditupplysningsföretag som finns i flertalet länder. De hjälper dig och långivaren att fatta trygga beslut gällande din ekonomiska situation och eventuella lån.

Fördelar med en kontokredit utan UC

Att låna en kontokredit utan UC kan verkligen vara en räddare i nöden för din ekonomiska situation. När man talar om kontokredit utan UC så tas kreditupplysningen nästan uteslutande från Creditsafe eller Bisnode. På så vis hamnar du inte i UC:s register och äventyrar din kreditvärdighet.

Att ansöka om en kontokredit utan UC är extra bra om du planerar att ansöka om ett större banklån i en nära framtid. De flesta vänder sig till någon av de större svenska bankerna för att ansöka om ett bostadslån för att köpa en bostadsrätt eller villa. När ett bostadslån ska tecknas så är det viktigt att kreditupplysningen från UC visar att du har god ekonomisk hälsa, vilket är anledningen till varför ett lån utan UC är bäst.

Fördelarna med en kontokredit utan UC är alltså att du behåller en bra kreditvärdighet och inte behöver oroa dig i framtiden om du vill beställa saker på faktura eller ansöka om större lån.

Detta kan du använda en kontokredit till

Vad kan du då göra med en kontokredit? Det finns många fördelar med att ansöka om en kontokredit utan UC och många sätt att använda pengarna på. Med en kontokredit får du använda pengarna till precis vad du vill då de allra flesta långivarna inte kräver någon garanti eller säkerhet. Du får därför fritt spelutrymme och rörelserum med pengarna, se därför till att använda dem på ett ansvarsfullt och säkert sätt.

De flesta väljer att ansöka om en kontokredit för att ha en ekonomisk buffert att ta av. Det är extra bra om du skulle råka få en oväntad utgift. Kanske är en räkning mycket högre än normalt, diskmaskinen går sönder eller så får du någon annan utgift som din lön inte räcker till i slutet av månaden. Då kan kontokrediten användas.

Kontokrediten finns alltid redo. Till skillnad mot ett kreditkort så har du redan pengarna och allt du måste göra är att begära ett uttag för att få dem i din hand. Med ett kreditkort däremot så handlar du på kredit och betalar sedan räkningen i slutet av månaden, vilket innebär att du handlar med pengar som du inte har, utan som du räknar med att få.

En fördel med en kontokredit är att du inte behöver återbetala hela beloppet på en och samma gång. Om du har utnyttjat ett högre belopp så kan du dela upp återbetalningen på flera månader för att din privatekonomi ska hinna med att fylla det ekonomiska utrymme som du har utnyttjat. Hur mycket du behöver återbetala varje månad beror på hur mycket pengar du valt att använda av krediten. Dels ska en del av lånet återbetalas och dels ska ränta betalas.

Ju snabbare du betalar av din kontokredit, desto billigare blir lånet då du behöver betala ränta under färre månader. Det krävs därför en avvägning när du återbetalar lånet. Tillräckligt sakta för att hinna återbetala utan att din ekonomi påverkas men tillräckligt snabbt för att undvika allt för mycket räntetillägg.

Är en kontokredit utan UC dyrare?

Eftersom att en låna en kontokredit utan en registrering hos UC så kanske man kan föreställa sig att denna låneform är mycket dyrare än att låna med UC. Det är en föreställning som inte stämmer.

Det spelar nämligen ingen roll vilket kreditupplysningsföretag som din långivare använder. Det kommer nämligen inte att påverka hur dyrt ditt lån blir.

Det som istället påverkar hur dyr din kontokredit blir är andra kostnader och avgifter. Hit räknas bland annat startavgift, årsavgift, uppläggningsavgift och uttagsavgift. Vissa långivare använder sig utav flera olika avgifter, något som är viktigt att hålla koll på då de påverkar ditt lån. Andra däremot har få eller inga extra avgifter. Något som tillkommer utöver avgifterna är ränta på lånet.

Alla kontokrediter, oavsett om de tar UC eller inte, har en ränta som måste betalas varje månad som du använder lånet. Räntan kan variera stort, så se därför till att jämföra olika långivares erbjudanden när du ansöker om ett lån.

[index_menu]

Låneguider

Vi arbetar aktivt för att förmedla lån och kontokrediter till lägst kostnad. Med vårt verktyg kan du snabbt få en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för kontokrediten. Välj enkelt den kategori och det lån som passar just ditt behov bäst.